Θέμα με την επιτροπή διαιτησίας της ΕΠΣ Μεσσηνίας;

0
6865

Θέμα φαίνεται πως θα προκύψει στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων της Μεσσηνίας, αν βέβαια δεν έχει προκύψει ακόμα όσον αφορά την επιτροπή διαιτησίας.

Ένα θέμα που φέρνει στην επιφάνεια το paratasi.gr και αναμένεται να προκαλέσει πολύ συζήτηση αλλά και ουσιαστικά πολύ μεγάλο προβληματισμό όσον αφορά τα τοπικά πρωταθλήματα της Μεσσηνίας.

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, σε τυχαία αναζήτηση μας στο διαδίκτυο για θέματα της διαιτησίας στο σύστημα διατησίας της ΕΠΟ, διαβάζοντας το άρθρο 8,(ΑΡΘΡΟ 8: Επιτροπή διαιτησίας ΕΠΣ
1. Στις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων με απόφαση του ΔΣ της Ένωσης
Διορίζεται τριμελής (3) τοπική επιτροπή διαιτησίας που αποτελείται από έναν
Πρόεδρο, έναν αναπληρωτή πρόεδρο και ένα μέλος. Όλα τα μέλη της τοπικής
επιτροπής διαιτησίας είναι πρώην διαιτητές, υψηλού κύρους που έχουν πιστοποιηθεί
από την ΚΕΔ και τουλάχιστον ο Πρόεδρος διαθέτει απολυτήριο εξατάξιου γυμνασίου
ή Λυκείου ή άλλης ισότιμης σχολής. Μόνο σε περίπτωση έλλειψης πιστοποιημένων
διαιτητών, είναι δυνατό να ορίζονται μη πιστοποιημένοι πρώην διαιτητές υψηλού
κύρους οι οποίοι διαθέτουν απολυτήριο εξατάξιου γυμνασίου ή Λυκείου ή άλλης
ισότιμης σχολής. Το ανώτατο όριο ηλικίας τους αποφασίζεται από την ΕΕ της ΕΠΣ) διαπιστώσαμε πως ο πρόεδρος της επιτροπής διαιτησίας της Ένωσης, κ. Μπλάνας Γεώργιος ουσιαστικά καταλαμβάνει παράνομα την συγκεκριμένη θέση και αυτό γιατί δεν είναι πιστοποιημένος από την ΚΕΔ σαν παρατηρητής διαιτησίας καθώς θυμίζουμε πως στο ξεκίνημα της φετινής αγωνιστικής περιόδου βρέθηκε εκτός από τους πίνακες των εθνικών κατηγοριών και λίγες εβδομάδες αργότερα άνελαβε την θέση του πρόεδρου της επιτροπής.