Αποκλειστικό: Υπέγραψε ο Χριστόπουλος στην Μαύρη Θύελλα!!! Η νεα διοίκηση γύρισε σελίδα…

1
4153

Οι υπογραφές έπεσαν και ο Γιάννης Χριστόπουλος από σήμερα παίρνει τα ηνία του ΠΣ Η Καλαμάτα. Προπονητής με τέτοια καριέρα δεν έχει υπογράψει πάλι στην Μαύρη Θύελλα τα τελευταία 20 χρόνια. Ο Χριστόπουλος αναδείχθηκε κορυφαίος Έλληνας προπονητής της σεζόν 2012-13, όπως τον ψήφισαν οι συνάδελφοί στην ετήσια γιορτή του ΠΣΑΠ, μπροστά από Τσιώλη και Δώνη.

Τεράστια λοιπόν η επιτυχία της Διοίκησης του ΠΣ Η Καλαμάτα, με τον κ.Κουκούτση και τον κ. Αγαθοκλή Χριστόπουλο να πετυχαίνουν το deal της χρονιάς!

Οι απόψεις του κ. Χριστόπουλου δείχνουν να ταυτίζονται με αυτές του διοικητικού ηγέτη της Μαύρης Θυέλλας και σαν αποτέλεσμα είχαμε αυτή τη συμφωνία. Ο Αγαθοκλής Χριστόπουλος από την πρώτη στιγμή της εμπλοκής του με τα διοικητικά την Καλαμάτας, είχε πει ότι θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του να φτάσει την ομάδα ψηλά και ότι η Καλαμάτα αυτό που χρειάζεται είναι οργάνωση, με σωστή οργάνωση, η επιστροφή της στην μεγάλες κατηγορίες θα είναι απλά φυσικό επακόλουθο.

Ήρθε λοιπόν, πέταξε πολλά χρήματα απο τον Ιανουάριο μέχρι τώρα για να τελειώσει ομαλά η χρονιά που μας πέρασε, και η »νοικοκυροσύνη του», φάνηκε από την πρώτη στιγμή. Ανεβάζει πολύ τον πήχη με την συμφωνία που έκλεισε με τον Γιάννη Χριστόπουλο και μένει να δούμε τι μέλλει γενέσθαι.

Ο Πρόεδρος ,Αποστόλης Κουκούτσης από την πλευρά του, είχε ακόμα μεγαλύτερο ρόλο στο κλείσιμο του Deal καθώς ήταν αυτός που εδώ και πολλά χρόνια συνδέεται με τον προπονητή μέσω μιας δυνατής φιλίας. Ο Kουκούτσης δηλαδή είχε τον Χριστόπουλο κάθε μέρα στο ψιστήρι παρουσιάζοντας του την θετική πλευρά του να υπογράψει, μπαίνοντας ακόμα και »εγγυητής» στο ότι ο προπονητής θα έχει ότι χρειαστεί στην ομάδα για να κάνει σωστά την δουλειά του.

Την χρονιά 2013-14 που κατάφερε να οδηγήσει τα Γιάννενα στην Ευρώπη, ό συναδέλφος Μιχάλης Μερτζιανίδης στο www.skygoal.gr εξηγείσε πως πέτυχε ο Χριστόπουλος εκείνο το μικρό θαύμα:

«Οι επιλογές του ήταν διαλεγμένες μία προς μία και απόλυτα προσωπικές. Όποιον πλησίασε ήξερε τι ήθελε απ’ αυτόν και τι ζητούσε. Και τον κέρδιζε, φέρνοντάς τον στην ομάδα, γιατί μιλούσε απευθείας στην καρδιά του. Δεν πτοήθηκε στην αρχή, μετά από μια βαριά ήττα στα φιλικά. Είχε όραμα, σχέδιο, πρόγραμμα και στόχο. Είχε όμως και την ευελιξία και την ικανότητα να κάνει μικρές διορθωτικές κινήσεις εκεί που χρειαζόταν. Είχε κι ένα τεράστιο πλεονέκτημα. Έκανε τους παίκτες του να μην παίζουν μόνο για την ομάδα και τον εαυτό τους, αλλά και για τον προπονητή τους. Νο1 μυστικό για μια πετυχημένη ομάδα. Τα αποδυτήρια έγιναν οικογενειακή εστία, με ισχυρά στεγανά. Η ομάδα έγινε παρέα. Και η παρέα κατάφερε να βλέπει το ποδόσφαιρο όχι μόνο ως εργασία, αλλά και ως χαρά και διασκέδαση.

Μαζί του αμούστακα παιδιά μικρών κατηγοριών, έπαιζαν σαν μπαρουτοκαπνισμένοι έμπειροι βετεράνοι. Με γνώση και συνείδηση για το τι ακριβώς έπρεπε να κάνουν μέσα στο γήπεδο. Τους ξαναέμαθε τα βασικά και πώς αυτά κερδίζουν τους αγώνες. Τους έμαθε ψυχραιμία και ηρεμία στο παιχνίδι τους. Πίστη στον εαυτό τους και σ’ αυτό που ο ίδιος ονομάζει «ποδοσφαιρική προσωπικότητα». Τους έμαθε να μη φοβούνται και να μην ντρέπονται να κοιτάξουν στα μάτια οποιονδήποτε αντίπαλο. Όποιος και αν επιλεγόταν ήξερε ότι αυτό δε γινόταν αναγκαστικά, αλλά γιατί πίστευε στον καθένα τους και στις δυνατότητές του. Και δεν πίστευε ποτέ σ’ αυτό που ονομάζουμε… «δεύτερη ή τρίτη ομάδα»».

 

Είναι σίγουρο ότι η ποιότητα του, θα φέρει σοβαρούς ποδοσφαιριστές στην ομάδα. Στο οργανωτικό κομμάτι, θα βοηθήσει σίγουρα με τις γνώσεις του την διοίκηση με σκοπό η Μαύρη θύελλα να ανέβει επίπεδο.

Κάπου εδώ να αναφέρουμε ότι ο Χριστόπουλος είναι κάτοχος του UEFA PRO και ότι έχει δουλέψει σε ΑΕΚ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, ΠΑΝΙΩΝΙΟ, ΓΙΑΝΝΕΝΑ, SK TAVRIYA, ΠΛΑΤΑΝΙΑ, ΛΕΒΑΔΙΑΚΟ, ΑΡΗ ΛΕΜΕΣΟΥ.

Γνωρίζοντας κάτι παραπάνω, σας αναφέρω εδώ, ότι η διοίκηση μετά την συμφωνία με Χριστόπουλο ετοιμάζει και άλλες ανακοινώσεις τέτοιου βεληνεκούς σε όλα τα επίπεδα. Μείνετε συντονισμένοι… Η Καλαμάτα μας πρόκειται να ζήσει μεγάλες στιγμές!

 

 

1 ΣΧΟΛΙΟ