Eλ. Αλειφέρη: «Οργανωμένο σχέδιο “βήμα βήμα”, να με βγάλουν απ’ τη μέση, επειδή κατήγγειλα την παρακολούθηση του γραφείου μου»

0
274

Δικηγόροι: «Το διάστημα λειτουργίας και η μπαταρία του συστήματος μπορούν να οδηγήσουν στο δράστη – Να κληθούν να αποδείξουν όσα ισχυρίστηκαν Τατούλης & Μπούζα»

Απόφαση να μιλήσει για όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας πήρε η αντιπεριφερειάρχης Ελένη Αλειφέρη. Παρουσία και των νομικών της παραχώρησε χθες το πρωί συνέντευξη Τύπου, καθώς, όπως τόνισε, επιβάλλεται να οριοθετήσει την υπεύθυνη και αποφασιστική της στάση για όλα όσα συμβαίνουν και ειδικά από τη στιγμή που κατήγγειλε στις Αρχές την πολύ σοβαρή υπόθεση με την παρακολούθηση του γραφείου της. Σημείωσε ακόμη ότι ήταν να μιλήσει την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά λόγω της υπογραφής της σύμβασης για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο δεν ήθελε να δώσει δικαίωμα σε κανέναν να παρερμηνευτεί η πρόθεσή της να δώσει απαντήσεις για όσα συμβαίνουν στο «διοικητήριο» τις τελευταίες ημέρες, αλλά και στην πορεία των ερευνών για την υπόθεση «παρακολούθησης».

«Οργανωμένο σχέδιο να με οδηγήσουν σε παραίτηση – Θα αντισταθώ μέχρι τέλους»
Αφορμή για να μιλήσει, όπως υπογράμμισε, στάθηκε η δεύτερη φορά το τελευταίο διάστημα που αιρετό μέλος της Περιφερειακής Ενότητας Πελοποννήσου και συγκεκριμένα η κα Μπούζα, με ανάρτησή της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, επικαλούμενη δήθεν πληροφορίες από τις Αρχές, προσπαθεί να πείσει τους πολίτες ότι όλα είναι μια «σκηνοθεσία» και ο «κοριός» είναι δήθεν υποτιθέμενος.
«Δηλαδή, προσπαθεί τις προσωπικές της φιλοδοξίες και επιθυμίες να τις επικοινωνήσει στην κοινή γνώμη επικαλούμενη πληροφορίες από τις Αρχές» συμπλήρωσε η κα Αλειφέρη.
Στη συνέχεια υπενθύμισε ότι είχε προηγηθεί στις 10 Απριλίου ο κ. Τατούλης, ο οποίος επίσης επικαλούμενος «πληροφορίες» από τις έρευνες των Αρχών, προχώρησε σε σειρά ανακοινώσεων. Με βάση τις ίδιες αυτές δήθεν «πληροφορίες» από τις Αρχές, ο κ. Τατούλης κατέληξε στο συμπέρασμα της «κακοσχεδιασμένης πλεκτάνης». Εν συνεχεία ακολούθησαν οι αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής και του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Σε αυτό το σημείο η κα Αλειφέρη εξέφρασε την απορία της γιατί μέχρι σήμερα δεν την έχουν καταγγείλει στις Αρχές, αφού έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα της «κακοσχεδιασμένης πλεκτάνης» από την ίδια στην υπόθεση του κοριού… «Συμπέρασμα το οποίο έχουν κάνει “σημαία” σε μια οργανωμένη καθημερινή στρατηγική που μόνο στόχο έχει την “πολυπόθητη” παραίτησή μου», συμπλήρωσε.
Επισήμανε, δε, ότι τα «βήματα» αυτής της «στρατηγικής» είναι πλέον γνωστά… Ξεκίνησαν με την αφαίρεση αρμοδιοτήτων, στη συνέχεια επιδιώκουν η ίδια να μην έχει καμία συμμετοχή στη λειτουργία της Περιφέρειας, δίνουν εντολές στους υπαλλήλους να μην την ενημερώνουν για τίποτα, και πολλά άλλα, ώστε στο τέλος να φθάσουν «έντεχνα» στο «σενάριο» που έχουν στο μυαλό τους και να ισχυριστούν στους πολίτες: αφού δεν κάνει τίποτα, κάθεται στη θέση της μόνο για το μισθό της. Δυστυχώς γι’ αυτούς, τόνισε η κα Αλειφέρη, το «σενάριο» και οι «ρόλοι των «πρωταγωνιστών» αυτού είναι πλέον γνωστοί σε όλους τους πολίτες, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι όλοι έχουν τη δική τους ξεχωριστή ιστορία στην αυτοδιοίκηση, την οποία γνωρίζουν οι πολίτες, οι οποίοι δεν είναι πλέον ανυποψίαστοι.
Ξεκαθάρισε ότι προτίθεται να συνεχίσει να ασκεί όλες τις αρμοδιότητές της, όπως τις ορίζει ο νόμος, να παρακολουθεί όλα τα έργα στη Μεσσηνία, να συναντά θεσμικούς φορείς και τους πολίτες για προβλήματα που τους απασχολούν, να καταθέτει τις προτάσεις της για θέματα της Μεσσηνίας τόσο στην Περιφερειακή Αρχή και σε όλους, όπως θα συνεχίσει και τις θετικές πρωτοβουλίες και ενέργειες για το καλό της Μεσσηνίας, λόγος άλλωστε που βρίσκεται σ’ αυτή τη θέση. Πρόσθεσε ακόμη ότι οι επιβολές ποινών προς την ίδια προσβάλλουν το θεσμό και όλους τους Μεσσήνιους πολίτες.
Εν κατακλείδι, τόνισε ότι την απόφασή της να «αντισταθεί» σ’ αυτό το οργανωμένο «αρρωστημένο» σχέδιο και να μην παραιτηθεί, την οφείλει στον εαυτό της, σε όλους τους πολίτες της Μεσσηνίας, αλλά πρωτίστως στη διασφάλιση λειτουργίας ανθρώπων στην πολιτική, που έχουν διάθεση μόνο να προσφέρουν και όχι να εξυπηρετήσουν διάφορες σκοπιμότητες.

«Ποιες Αρχές έδωσαν πληροφορίες στον κ. Τατούλη σχετικά με την πορεία των ερευνών; – Αν αποδειχθούν όσα εγώ είπα, θα πρέπει να ζητήσω παραιτήσεις;»
Αναφορικά με την πορεία των ερευνών της υπόθεσης της υποκλοπής, επανέλαβε ότι πρέπει οι Αρχές να τις ολοκληρώσουν, καθώς «το οφείλουμε στην κοινωνία, στους πολιτικούς που υπηρετούν τη νομιμότητα, αλλά και στην εύρυθμη λειτουργία του θεσμού της αυτοδιοίκησης, που πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς φόβο και χωρίς σκιές».
Όμως, τόνισε πως στην όλη υπόθεση έχουν προκύψει κρίσιμα ερωτήματα: Υπάρχουν αυτές οι δήθεν «πληροφορίες» από τις αρμόδιες προς έρευνα Αρχές προς τον κ. Τατούλη και άλλα αιρετά μέλη της Περιφέρειας; Ποιες Αρχές τις έδωσαν αν τις έδωσαν; Λόγω όλων αυτών των ερωτημάτων, ξεκαθάρισε ότι θα τοποθετηθεί για «τελευταία φορά», μέχρι να προκύψουν νέα στοιχεία, θέτοντας κάποια κρίσιμα ερωτήματα: Τι θα πράξει ο περιφερειάρχης αν αποδειχθεί ότι η λειτουργία του κοριού αφορούσε αποκλειστικά στο χρονικό διάστημα της δικής της θητείας, όπως η ίδια υποστηρίζει με πολύ μεγαλύτερη ένταση πλέον… Τι θα πράξουν οι περιφερειακοί σύμβουλοι που ανέλαβαν τις αρμοδιότητές της, ως ποινή για τη δική της προσφυγή στη δικαιοσύνη, αν αποδειχθεί απόλυτα αληθές το περιεχόμενο της αναφορά της στις Αρχές; Τι θα πράξουν τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, αν αποδειχθούν αναληθή τα όσα κλήθηκαν να προσάψουν εναντίον της; Και τέλος, τι θα πράξουν τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, αν αποδειχθεί ότι ψήφισαν εισήγηση βασισμένη σε απόλυτα αναληθή στοιχεία, καθώς τίποτα δεν παρουσιάστηκε. Αναρωτήθηκε, δε, αν συμβούν όλα αυτά, εάν νομιμοποιείται να ζητήσει παραιτήσεις και η ίδια…

«Να είναι ιδιαίτερα προσεκτική κα Μπούζα όταν μιλάει για εμένα»
Κλείνοντας την τοποθέτησή της η κα Αλειφέρη αναφέρθηκε και στα όσα «τραγελαφικά» συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας.
Συμφώνα με την ίδια, υπάρχει τις τελευταίες ημέρες ένα οργανωμένο σχέδιο με βασικό εκφραστή την κα Μπούζα, πιθανώς ως αντάλλαγμα για τη θέση που πήρε, που θέλει να την παρουσιάσει ότι δεν ανταποκρινόταν στο θεσμικό της ρόλο στη Μεσσηνία και, επίσης, ότι παρακωλύει το έργο της Περιφέρειας στη Μεσσηνία. Ζήτησε από την κα Μπούζα να είναι εξαιρετικά προσεκτική όταν αναφέρεται στην ίδια για τη λειτουργία της το προηγούμενο διάστημα στη Μεσσηνία, προσθέτοντας ότι θα διαψευστεί εκκωφαντικά όποιος επιχειρήσει να την αμφισβητήσει διοικητικά. Τόνισε, δε, ότι όταν έρθει η ώρα να κάνει τον απολογισμό της θητείας της, θα έχει να πει πολύ περισσότερα, ενώ ξεκαθάρισε ότι μικρότητες για το «χαλί», το «σύρτη» της πόρτας και τις «κλειδαριές» δε θα τις σχολιάσει, γιατί δεν απασχολούν σε καμία περίπτωση την καθημερινότητα των πολιτών στη Μεσσηνία.

δικιγοροι.jpg

Δικηγόροι
Το λόγο στη συνέχεια πήραν οι δικηγόροι της κας Αλειφέρη που έδωσαν το «παρών» στη συνέντευξη Τύπου και έχουν αναλάβει την υπόθεση παρακολούθησης του γραφείου της, ο κ. Χρήστος Παναγιωτόπουλος και ο κ. Παναγιώτης Μουργής.
Ο κ. Παναγιωτόπουλος ξεκαθάρισε ότι θα αναφερθεί σε κάποια συγκεκριμένα νομικά ζητήματα, καθώς η έρευνα από τις διωκτικές Αρχές βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Αρχικά εξέφρασε την απορία του: καθώς η έρευνα είναι απολύτως μυστική και κανείς δεν έχει το παραμικρό στοιχείο, πώς υπεύθυνοι θεσμικοί παράγοντες βγαίνουν και με περισσή ευκολία σχολιάζουν πολιτικά, ως δήθεν γεγονότα, θέματα που βρίσκονται υπό εξέταση. Πρόσθεσε δε, ότι από την πλευρά τους δεν υπάρχει διάθεση να μπουν στη διελκυστίνδα ανταλλαγής πληροφοριών, καθώς δεν είναι ούτε βάσιμο ούτε σοβαρό.
Στη συνέχεια έκανε γνωστό ότι κατέθεσαν αίτηση στην Εισαγγελία στην οποία υποβάλλουν συγκεκριμένα ζητήματα, με στόχο διπλό: Να προσδιοριστεί η χρονική διάρκεια λειτουργίας του συγκεκριμένου συστήματος και μέσω αυτής να προσδιοριστεί το πρόσωπο του δράστη. Πρόσθεσε ότι και από την μπαταρία του «συστήματος» μπορεί να προκύψουν κρίσιμες απαντήσεις. Συνέστησε δε, να μη βιάζονται οι πάντες και να καταλήγουν σε συμπεράσματα, ειδικά η «πλευρά» της Περιφέρειας που κατέληξε με στόμφο σε ανακοινώσεις για τα αποτελέσματα της έρευνας…
Επίσης, γνωστοποίησε ότι τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί μια ακόμα αίτηση προς την Εισαγγελία, ζητώντας να καταθέσουν και τα δημόσια πρόσωπα, όπως ο κ. Τατούλης και η κα Μπούζα, που έχουν προβεί σε δημόσιες δηλώσεις και έχουν εκφράσει με βεβαιότητα πληροφορίες για το τι περιέχει το πόρισμα.
Κλείνοντας ο κ. Παναγιωτόπουλος επισήμανε δηλώσεις του κ. Τατούλη που του έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση, στις οποίες ο περιφερειάρχης είχε εκφράσει μετά βεβαιότητας ότι η συσκευή δεν ήταν κοριός, αλλά ένα απαρχαιωμένο σύστημα ενδοεπικοινωνίας, ότι ήταν «οξειδωμένο» και ότι βρισκόταν στο γραφείο της κας Αλειφέρη από την εποχή του κ. Δράκου.
Με βάση όλα αυτά ζήτησε ο κ. Παναγιωτόπουλος να συμβάλουν όλα τα δημόσια πρόσωπα, με τις πληροφορίες που φαίνεται να έχουν και γνωρίζουν, στο έργο των διωκτικών Αρχών και συγκεκριμένα στην έρευνα που διενεργεί η Ασφάλεια Καλαμάτας, έτσι ώστε να αποκαλυφθεί τι ήταν αυτό που έχει με βεβαιότητα καταγγείλει η κα Αλειφέρη εξ αρχής.
Από την πλευρά του, ο κ. Μουργής επικεντρώθηκε στον ψυχολογικό πόλεμο που υφίσταται τις τελευταίες ημέρες η κα Αλειφέρη, χαρακτηρίζοντάς τον ως ένα «πογκρόμ» που σκοπό έχει να την οδηγήσει σε παραίτηση μόνο και μόνο επειδή αποφάσισε να απευθυνθεί στις Αρχές και να καταγγείλει την παρακολούθηση του γραφείου της. Απαντώντας σε ερώτηση ο κ. Παναγιωτόπουλος για το αν θεωρεί ότι έχει καθυστερήσει το πόρισμα των Αρχών, απάντησε ότι θεωρεί εύλογο το μέχρι τώρα χρονικό διάστημα των ερευνών, γιατί αφορά μια πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση.

Του Κώστα Γαζούλη – tharrosnews.gr/