Ο Παναθηναϊκός θα αποχωρήσει από το Σεφ;

0
277

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός κάλεσε την Πολιτεία, την Αστυνομία, την ΚΑΕ Ολυμπιακός, τον ΕΣΑΚΕ και τους αρμόδιους φορείς να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για την ομαλή διεξαγωγή του δεύτερου τελικού στο ΣΕΦ.

Ο Ολυμπιακός έκανε break με το… καλημέρα στους τελικούς της Basket League και πλέον η σειρά μεταφέρεται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (07/06, 19:00), εκεί όπου οι «πράσινοι» θέλουν να ρεφάρουν και να ανακτήσουν το πλεονέκτημα έδρας. Μάλιστα η ΚΑΕ Παναθηναϊκός εξέδωσε ανακοίνωση φέρνοντας τους αρμόδιους φορείς προ των ευθυνών τους για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα, εξηγώντας πως «στην πρώτη παράβαση κανονισμών και προσπάθεια τρομοκρατίας», οι «πράσινοι» θα αποχωρήσουν από το γήπεδο.

Αναλυτικά:

«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός απέδειξε εμπράκτως πως σέβεται όλους τους φιλάθλους, όλους τους χορηγούς και γενικότερα όλους εκείνους που ασχολούνται με το ελληνικό μπάσκετ με την κίνησή της να επιστρέψει στη «ζούγκλα» του ΣΕΦ, ώστε να ολοκληρωθεί ο πέμπτος τελικός των πλέι οφ της περσινής αγωνιστικής περιόδου του πρωταθλήματος. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύχθηκε μία βαριά τιμωρία του Ολυμπιακού, καθώς και ο διασυρμός του ελληνικού μπάσκετ.

Παρά ταύτα, παρακολουθούμε εκ νέου μια εντατική προσπάθεια από την πλευρά της ΚΑΕ Ολυμπιακός, μέσω επίσημων ανακοινώσεων, διαρροών και δηλώσεων από τα στελέχη της να δυναμιτίσει την ατμόσφαιρα, «οπλίζοντας» με μίσος τους οπαδούς της. Παράλληλα, επιχειρεί να επηρεάσει τους διαιτητές εκφοβίζοντάς τους με προφανή κίνητρα.

Εν όψει του αγώνα της προσεχούς Πέμπτης (7/6) καλούμε την Πολιτεία, την Αστυνομία, την ΚΑΕ Ολυμπιακός, τον ΕΣΑΚΕ και όλους τους αρμόδιους φορείς να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα για την ομαλή διεξαγωγή της αναμέτρησης. Με λίγα λόγια ζητούμε απλώς να αγωνιστούμε σε πολιτισμένες συνθήκες αντίστοιχες του πρώτου τελικού στο ΟΑΚΑ (και συνολικότερα όλων των αγώνων που διεξάγονται στην έδρα μας), όπου οι αθλητές του Ολυμπιακού πανηγύρισαν τη νίκη τους μέσα στο παρκέ χωρίς να συμβεί το παραμικρό.

Κατόπιν των ανωτέρω, ξεκαθαρίζουμε πως στην πρώτη παράβαση κανονισμών και προσπάθεια τρομοκρατίας είτε των αθλητών, είτε του προπονητικού επιτελείου, είτε της διοίκησης, ο Παναθηναϊκός θα αποχωρήσει από το γήπεδο! Δεν πρόκειται να ανεχθούμε ξανά να αγωνιστούμε σε συνθήκες απόλυτου χάους, διακινδυνεύοντας τις ζωές των μελών της αποστολής μας».

gazzetta.gr