Πλεκτάνη επικαλείται ο υπάλληλος της Διεύθυνσης Μεταφορών Μεσσηνίας

0
236

Θύμα μιας καλοστημένης πλεκτάνης υποστηρίζει ότι έπεσε ο υπάλληλος της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών της Π.Ε. Μεσσηνίας, ο οποίος κατηγορήθηκε από ιδιοκτήτη σχολής οδηγών ότι “τα παίρνει” για να περνάει εξεταζόμενους.

Ο υπάλληλος απολογήθηκε χθες στον ανακριτή Καλαμάτας για την κατηγορία της δωροληψίας υπαλλήλου κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση. Μετά την απολογία του ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν να αφεθεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Ο εν λόγω υπάλληλος συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή έξω από τη σχολή οδηγών του καταγγέλλοντα και πάνω του είχε ένα προσημειωμένο 10ευρω, το οποίο κατηγορήθηκε ότι πήρε για εξεταζόμενο που ήδη είχε περάσει τις εξετάσεις για δίπλωμα μηχανής. Αυτό, σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, είχε γίνει άλλες 5 φορές από πέρυσι το καλοκαίρι και η… ταρίφα ήταν 20 ευρώ για υποψήφιους οδηγούς αυτοκινήτου και 10 ευρώ για υποψήφιους οδηγούς μηχανής.

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ: “ΜΟΥ ΕΒΑΛΕ ΤΟ 10ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ”

Η συνήγορος πάντως του κατηγορουμένου Σταυρούλα Παπαδοπούλου μιλώντας στην “Ε” είπε ότι ο εντολέας της αρνήθηκε τις αρχικές πληροφορίες οι οποίες τον έφεραν να παραδέχεται προφορικά στους αστυνομικούς ότι είχε πάρει αυτή και άλλη μια φορά χρήματα για να περάσει εξεταζόμενους. Οπως ο ίδιος ισχυρίστηκε χθες στον ανακριτή, περνούσε τυχαία από τη σχολή και ο ιδιοκτήτης ο οποίος και άλλες φορές στο παρελθόν είχε προσπαθήσει να τον προσεγγίσει, τον κάλεσε μέσα για να πιουν έναν καφέ. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κατηγορούμενος ούτε καν κάθισε και όπως ήταν όρθιος υποθέτει ότι ο καταγγέλλων έβαλε στην τσέπη του το προσημειωμένο 10ευρω, γιατί ο ίδιος δεν το άγγιξε και δεν το είδε ποτέ.

Η κ. Παπαδοπούλου επεσήμανε μάλιστα ότι η κατηγορία είναι αίολη και πως μέσα από επίσημα έγγραφα της υπηρεσίας απέδειξαν ότι ο υποψήφιος οδηγός μηχανής δεν έδωσε εξετάσεις για δίπλωμα στις 6 Ιουνίου, οπότε υποτίθεται ότι τον πέρασε ο εντολέας της και μετά ζήτησε τα χρήματα. Μας είπε ακόμη ότι έτσι κι αλλιώς ο πελάτης της σπάνια είναι ο πρώτος εξεταστής. Συνήθως είναι αυτός ο οποίος έχει τη γραμματειακή υποστήριξη στην εξέταση και κρατάει τα πρακτικά ως δεύτερος εξεταστής. Η ίδια η συνήγορος χαρακτήρισε μάλιστα την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος ο υπάλληλος ως τη δέουσα και ακριβοδίκαιη ποινική μεταχείριση. Είπε ακόμη ότι ο εντολέας της υπηρετεί 30 χρόνια στην εν λόγω υπηρεσία χωρίς ποτέ να προκύψει κανένα πρόβλημα και οι αξιολογήσεις του ήταν πάντα όλες καλές.

Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Οπως μάθαμε, ο καταγγέλλων είπε στους αστυνομικούς ότι ένας μαθητής της σχολής του πέρασε από εξετάσεις για δίπλωμα μηχανής στις 6 Ιουνίου. Τις ημέρες που ακολούθησαν ο κατηγορούμενος έπαιρνε τηλέφωνο τον δάσκαλο οδήγησης και ζητούσε χρήματα για “το μηχανάκι, που δεν μου το πλήρωσες”. Ετσι έφτασε ο δάσκαλος -σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες- να πάει και να καταγγείλει τον υπάλληλο στην Ασφάλεια Καλαμάτας. Ωστόσο, η συνήγορος του κατηγορουμένου μας είπε ότι παρουσίασε χθες στον ανακριτή έγγραφα της Διεύθυνσης Μεταφορών, σύμφωνα με τα οποία κανένας μαθητής του καταγγέλλοντα δεν έδινε εξετάσεις τη συγκεκριμένη ημέρα. Αντίθετα, οι εξεταζόμενοι ήταν τέσσερις και όλοι από άλλη σχολή οδηγών. Επιπλέον, η συνήγορος επεσήμανε ότι δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία, που να μπορεί να στηριχθεί η καταγγελία ότι ο εντολέας από πέρυσι το καλοκαίρι πήρε από τον ιδιοκτήτη της σχολής οδηγών συνολικά 150 ευρώ, για να περνάει τους μαθητές του. Και εξήγησε ότι ο ρόλος του εντολέα της στις εξετάσεις ήταν έτσι κι αλλιώς βοηθητικός, ώστε να μπορεί να επηρεάζει το αποτέλεσμα. Ο ίδιος ο κατηγορούμενος εν τω μεταξύ απέδωσε, όπως μάθαμε, την καταγγελία στην πιθανότητα ο ιδιοκτήτης της σχολής οδηγών, για τους δικούς του λόγους, να ήθελε να βλάψει την υπηρεσία, γιατί οι ίδιοι δεν είχαν προσωπικές διαφορές.

Καταλήγοντας πάντως η Σταυρούλα Παπαδοπούλου ανέφερε ότι ο εντολέας της επιφυλάσσεται κάθε δικαιώματός του.

 – eleftheriaonline.gr