«Πονοκέφαλος» για την ΕΛ.ΑΣ. ο Κουφοντίνας – Φόβοι ακόμη και για τρομοκρατικό χτύπημα

0
250

«Ούτως ή άλλως η χορήγηση άδειας δεν προϋποθέτει δήλωση μετανοίας. Ακόμα όμως κι αν προϋπόθετε, δεν θα την έκανα», είναι το μήνυμα που στέλνει ο Δημήτρης Κουφοντίνας μέσα απ’ τις φυλακές Κορυδαλλού που συνεχίζει την απεργία πείνας με αίτημα τη χορήγηση τρίτης τακτικής άδειας και την κατάργηση της διάταξης για το εισαγγελικό βέτο.

Την ίδια ώρα, οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. εκφράζουν έντονη ανησυχία για αντιδράσεις ομάδας αντιεξουσιαστών, που θα θελήσουν να… εκφράσουν με καταδρομικές επιθέσεις, βανδαλισμούς και βόμβες μολότοφ εναντίον των ΜΑΤ, τη «συμπαράσταση» τους στον εκτελεστή της «17Ν». Τα όσα έγιναν το πρωί της Δευτέρας στη Γ.Γ. Εμπορίου στην πλατεία Κάνιγγος, εκτιμάται ότι είναι απλά τα… προεόρτια των όσων θα επακολουθήσουν με αφορμή το θέμα χορήγησης άδειας στο «Φαρμακοχέρη» της τρομοκρατικής οργάνωσης – φάντασμα.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, με συνέντευξη του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση για το γεγονός ότι δεν του δόθηκε άδεια και ταυτίζει τον εαυτό του με τους αγωνιστές που εξορίστηκαν σε ξερονήσια την περίοδο της χούντας! «Μέγιστη ευθύνη και η κυβέρνηση όχι μόνο γιατί δεν κατήργησε τη διάταξη για το “εισαγγελικό βέτο” αλλά και επειδή επιλέγοντας την αρμονική συμβίωση με τη “δικαστική χούντα” γίνεται συνένοχη σε αυτό και πολλά αίσχη», υποστηρίζει ο «Λουκάς» της «17Ν» και προσθέτει: «Πρώτα απ’ όλα επειδή σέβομαι την ιστορία του κομμουνιστικού κινήματος, τη στάση των χιλιάδων αγωνιστών που έμειναν όρθιοι απέναντι στη μετεμφυλιακή τρομοκρατία, τα Μακρονήσια και τις εκτελέσεις. Ξέρετε, μέσα στο κίνημα απολογίζουμε τη δράση μας και αναφερόμαστε στα λάθη μας, τούτο όμως απέχει έτη φωτός από το να αποδεχτούμε ότι το κράτος είχε και έχει δίκιο».

Ο ίδιος κάνει λόγο για «πρωτοφανή επιχείρηση εκδικητικότητας και ομηρίας», υποστηρίζοντας ότι «δικαιούμαι άδεια εξόδου από τη φυλακή εδώ και οχτώ χρόνια».

Εκρηκτικό κλίμα

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. είναι ιδιαίτερα προβληματισμένοι από το γεγονός ότι διανύουμε μία περίοδο «εκρηκτική» καθώς δεν είναι μόνο το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα που «απασχολεί» τον αντιεξουσιαστικό χώρο. Σήμερα Τρίτη 6 Ιουνίου εκδικάζεται στο Εφετείο Αθηνών η υπόθεση συμμετοχής του Μάριου Σεϊσίδη στους «ληστές με τα μαύρα», θέμα το οποίο σηκώνει ιδιαίτερα το γνωστό σάιτ του αντιεξουσιαστικού χώρου. Στις 11 Ιουνίου εκδικάζεται και πάλι η υπόθεση του Τάσου Θεοφίλου, για την αιματηρή ληστεία της Πάρου και την ένταξη στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», μετά από αίτημα αναίρεσης της αθωωτικής απόφασης του Α’ Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών. Τέλος, αναμένεται απόφαση για το νέο αίτημα αναστολής εκτέλεσης της ποινής των 13 χρόνων της Ηριάννας Β.Λ.

Τέλος, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο ενός τρομοκρατικού χτυπήματος – συμπαράστασης στους «συντρόφους», καθώς παρά τις συλλήψεις και τα καίρια πλήγματα το ένοπλο αντάρτικο πόλης σε καμία περίπτωση δεν έχει ξεριζωθεί.

reader.gr