ΥΨΗΛΟΙ ΤΟΝΟΙ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ

0
202
ΥΨΗΛΟΥΣ τόνους για τα προβλήματα του Δήμου κυριάρχησαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ Τριφυλίας όπου επανήλθε το καυτό θέμα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς από τις παρατάξεις, με τις απαντήσεις από την πλευρά του Δήμου να αφορούν τα μέτρα λήψης σε βάθος χρόνου.
Αρχικά η Γιάννα Μαραβελή έθεσε καυτά ερωτήματα λέγοντας ότι «ο Δήμος πρέπει να δει σοβαρά το θέμα διαχείρισης κυρίως των σκυλιών ώστε να εφαρμοστεί ο Νόμος, όπως δράσεις, ενημέρωση, χώρο φύλαξης αλλά το σίγουρο είναι ότι το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι ένα ψήφισμα για τις δηλητηριάσεις με φόλες από άκρη σε άκρη σε όλο το Δήμο» για να προσθέσει ότι «όπως αυτή στη κεντρική πλατεία Κυπαρισσίας όπου παίζουν παιδιά, μπορεί να μην σαν νοιάζουν τα σκυλιά αν και δεν το αποδέχομαι, αλλά τα παιδιά που παίζουν στην κεντρική πλατεία πρέπει να γίνει κάποιο περιστατικό ου μη γένοιτο και μετά να αναζητούμε ευθύνες;».
ΔΕΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ
Yπογράμμισε ότι «υπήρχε κρούσμα με αδέσποτο στην Άνω Πόλη το οποίο προφανώς ήταν ένα κακοποιημένο σκυλί και δεν γνωρίζουμε τι απέγινε» για να εξηγήσει ότι «ποιος πήρε την απόφαση για την διαχείρισή του, συνεδρίασε η αρμόδια επιτροπή και αν ναι γιατί δεν εκληθήκαμε καθώς είμαι αναπληρωματικό μέλος του απουσιάζοντα Αντιδημάρχου κ.Τσίγγανου;».
Κατέληξε λέγοντας ότι «αν είναι να κουκουλώσουμε το πρόβλημα για ένα ζώο το οποίο προφανώς ευθύνεται κάποιος γιατί είναι σήμερα αδέσποτο, να το καταχωνιάσουμε για να μην φαίνεται το πρόβλημα δυστυχώς το χειροτερεύουμε» ενώ άσκησε κριτική και για το θέμα του κανονισμού κοινόχρηστων χώρων..

ΝΟΜΙΜΟΣ ΧΩΡΟΣ ΜΕ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΛΕΕΙ Ο ΚΑΤΣΙΒΕΛΑΣ

Για το θέμα ο Δήμαρχος κ. Κατσίβελας απάντησε ότι «το αδέσποτο σκυλί εξετάστηκε από κτηνίατρο, κάποια στιγμή απομονώθηκε στη περιοχή του εργοταξίου της Κυπαρισσίας, επειδή μπήκε στη κυκλοφορία δημιουργήθηκε ένα περιστατικό και έκτοτε απομακρύνθηκε από την περιοχή της Κυπαρισσίας», χωρίς όμως να απαντηθεί που βρίσκεται και αν όντως βρίσκεται στη χωματερή της πόλης σύμφωνα με πληροφορίες.
Σε ότι αφορά την ιδέα του Κυνοτροφείου απάντησε αρνητικά αλλά ήταν ανοιχτός για ένα χώρο με προυποθέσεις βάση νομιμότητας λέγοντας ότι πρέπει να γίνει διάλογος για νόμιμες διαδικασίες ώστε να διαχειριστεί το θέμα κι όχι να δημιουργηθεί ένα νεκροταφείο ζώων.
Γ. ΜΠ.